Spinning en cardiofitness

Spinning

Spinning is een indoorfietstraining in groepsverband waarbij muziek een belangrijke rol speelt. De klanken van rock, jazz, funk, disco, house, klassiek en wereldmuziek stimuleren je tot beweging en laten je wegdromen in jóuw belevingswereld van dat moment.
De spinninglessen vinden plaats in een sfeervolle ruimte die middels twee grote tuindeuren een mooi uitzicht geven op de tuin. De les, die 60 minuten duurt, wordt gegeven door een speciaal opgeleide instructor.
Iedere drie weken wordt er een nieuw fietsprogramma gemaakt dat volledig afgestemd is op de muziek. Na een ontspannen en rustig infietsen volgen diverse klims en runnings en word je af en toe uitgedaagd tot het maken van een sprintje. De les eindigt altijd met rustgevende muziek waarbij aandacht wordt geschonken aan stretch- en ontspanningsoefeningen. Uiteindelijk zal iedere deelnemer voldaan maar ook zeer zeker ontspannen de zaal verlaten.

Het grote voordeel van spinning is dat iedereen zijn eigen tempo kan bepalen; beginners en gevorderden kunnen samen in één groep. Een bijkomend voordeel bij LaToja is dat iedereen zelf zijn muziekvolume kan bepalen omdat er met koptelefoontjes wordt gewerkt.

Lestijden:

maandag 19.30 uur - 20.30 uur  
dinsdag 09.00 uur
19.30 uur
-
-
10.00 uur
20.30 uur
 
donderdag 19.30 uur - 20.30 uur  
vrijdag 9.00 uur - 10.00 uur  
zaterdag 09.30 uur - 10.30 uur  


Wij zijn in het bezit van de allernieuwste modellen Van het merk Schwinn; de AC performance.

Deze fiets, die door fietsfabrikant Giant is gemaakt heeft naast de aerodynamische houding, waar reeds vele mountainbikers en wielrenners erg enthousiast over zijn, ook een uitstekende ergonomische zit waardoor voortaan ook mensen met nek- en rugklachten deel kunnen nemen aan de spinninglessen.

Cardiofitness

Wij zijn in het bezit van een aantal cardio-apparaten zoals een roeier, loopband, fiets, crosstrainer en stepper waarmee je je conditie en kracht kunt verbeteren.
Er wordt een maximaal aantal deelnemers toegelaten, zodat je verzekerd bent van een doorlopende training zonder wachttijd. Voor mensen met een matige conditie die voorzichtig willen beginnen, is cardio-fitness ideaal.